7 Betoverende tochten in het Tobameer en omgeving

Wonderful Indonesia

Bron: Wonderful Indonesia

Het Tobameer in Noord-Sumatra is een groot natuurlijk meer in de caldera van de berg Supervulkaan. Dat gezegd hebbende, het Tobameer is ongeveer 69.000 tot 77.000 jaar geleden de plaats van een superzware vulkaanuitbarsting. In termen van traditie en cultuur gaat de vorming van het Tobameer ook gepaard met het legendarische verhaal van het eiland Samosir dat vrij beroemd is. Het is niet verrassend dat dit legendarische verhaal uiteindelijk veel mensen nieuwsgierig en geïnteresseerd maakte om het te bezoeken.

Blijkbaar zijn er rond toerisme Lake Toba ook interessante plaatsen om te bezoeken. Voor degenen onder u die plannen hebben om het Tobameer te bezoeken, kunt u de volgende locaties proberen.

1. Samosir-eiland

De eerste locatie rond het Tobameer die bezocht kan worden, is het eiland Samosir. Dit eiland ligt midden in het Tobameer. Door dit eiland te bezoeken, kunt u van verschillende kanten genieten van het uitzicht op het Tobameer. Op dit eiland kunt u genieten van het groen van de bergen plus de blauwe kleur van het water van het meer.

Momenteel zijn er veel tourpakketten die bezoeken aan het eiland Samosir aanbieden. Verschillende rondreizen bieden niet alleen de schoonheid van het Tobameer, maar bieden ook de culturele charme van de Batak-bevolking die zo dik is. Op die manier kun je boeiende natuurlijke attracties krijgen terwijl je tegelijkertijd verschillende Batak-culturen en -tradities leert.

2. Parapat

De niet minder interessante locatie rond het Toba-toerisme is Parapat. Parapat is een stad die u zult passeren langs de weg naar het Toba-toerisme. Tijdens de reis zie je apen vrij rondlopen op deze plek. Met deze dieren kun je voederen of gewoon samen op de foto.

3. Sibandang-eiland

Ten derde, de locatie rond het Toba-toerisme die kan worden bezocht, is het eiland Sibandang. Niet veel anders dan het eiland Samosir, het eiland Sibandang, dat in het subdistrict Muara Tapanuli Utara ligt, wordt ook omringd door het Tobameer.

Hier kunt u ook vanuit verschillende richtingen genieten van de schoonheid van het Tobameer. Er wordt zelfs gezegd dat dit eiland een verplicht bezoek is als je naar het Tobameer reist. Om er te komen, kunt u een boot huren die veel lokale bewoners huren.

4. Toggen

Togging is niet minder aantrekkelijk. Als u Tongging Village in het noordelijke deel van het Tobameer bezoekt, krijgt u een prachtig uitzicht op het Tobameer vanaf een hoogte van 900 meter boven de zeespiegel. Op deze hoogte is de natuurlijke atmosfeer duidelijker te zien, terwijl deze vergezeld gaat van koele lucht, wat het comfortabeler maakt.

In dit dorp is er ook de Sipiso-piso-waterval, de hoogste waterval van Indonesi├ź. Natuurlijk is dit watervalobject een interessante aanrader bij een bezoek aan Tongging Village.

5. Lumban Silintong Beach Balige

De ligging rond het Toba-toerisme blijkt ook een strand te hebben dat niet minder interessant is om te bezoeken. Het strand heet Lumban Silintong Balige en ligt in de buurt van het dorp Lumban Silintong Toba Samosir.

Hier kunt u een panoramisch uitzicht krijgen over de oevers van het Tobameer, compleet met een rij cafetaria’s waar u kunt ontspannen terwijl u geniet van een maaltijd. Daarnaast kun je op deze plek ook de vaardigheden van duikende dorpskinderen zien. Meestal gooien bezoekers munten in het meer, waarna de kinderen snel duiken om de munten te krijgen. Natuurlijk is dit een spannende activiteit.

6. Bakara

Een andere Lake Toba-tour die een andere kant biedt, is Bakara. De reden is dat dit gebied aan de rand van het Tobameer ligt, wat een ander uitzicht op het Tobameer biedt dan normaal. Op deze plek krijgt u een prachtig uitzicht op het Tobameer samen met torenhoge groene bergkliffen. Niet alleen dat, deze plaats heeft ook een vislocatie die u op elk moment kunt bezoeken. Als u naar het Tobameer reist, kan deze locatie een optie zijn voor een gezinsvakantie.

7. Pusuk Buhit

Ten slotte is de Lake Toba-tour die je kunt bezoeken Pusuk Buhit, een rij heuvels op het eiland Samosir. Net als anderen, biedt deze plek een buitengewoon uitzicht op het Tobameer. Niet alleen dat, deze plaats heeft ook een aantrekkelijke waterval. Om de top van de heuvel te bereiken, moet je ongeveer 500 meter lopen. Natuurlijk wordt de opgedane vermoeidheid beloond met een prachtig panorama na aankomst op de top van de heuvel.

Wonderful Indonesia

Het blijkt, er zijn veel verborgen paradijzen om te genieten van de schoonheid van het Tobameer. Zo benieuwd om het zelf te zien, toch? Plan daarom direct uw vakantie naar het Tobameer. Als bovenstaande informatie nog steeds ontbreekt, kunt u meer informatie krijgen op de website van Wonderful Indonesia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *