7 Interessante musea in Medan City om te bezoeken

Wonderful Indonesia

Bron: Wonderful Indonesia

Medan is de grootste stad op het eiland Sumatra en de derde grootste van Indonesië na Jakarta en Surabaya. De stad, die al sinds de 16e eeuw bestaat, is een zeer belangrijke stad van handel, industrie en zaken in Indonesië. Dit komt door niemand minder dan Medan ligt in de internationale scheepvaartroute wat erg druk en legendarisch is, namelijk de Straat van Malakka.

Medan en omgeving zijn ook een van de populaire toeristische bestemmingen op Sumatra. De stad biedt veel populaire toeristische attracties, waaronder culturele en educatieve rondleidingen in een aantal musea. Welnu, hier zijn enkele interessante en populaire musea in Medan om te bezoeken.

1. Staatsmuseum van Noord-Sumatra

Het Staatsmuseum van Noord-Sumatra is een van de meest populaire musea in de stad Medan. Dit museum heeft veel interessante collecties, waarbij de eerste collectie werd gelegd door de eerste president van de Republiek Indonesië, Ir. Soekarno, in 1954 in de vorm van Makara.

Bovendien bleef de collectie van het Noord-Sumatra Staatsmuseum groeien tot meer dan 6.700 items in 2005. De meeste collecties die in dit openbare museum worden getoond, hebben de vorm van historisch cultureel erfgoed, variërend van prehistorie tot klassieke hindoeïstische Boeddhistische invloeden, de islam, tot de geschiedenis van de strijd van het moderne Indonesische volk.

Enkele van de faciliteiten in het Staatsmuseum van Noord-Sumatra omvatten een permanente tentoonstellingsruimte, een tijdelijke tentoonstellingsruimte, een audiovisuele/collegezaal, de kamer van het hoofd van het museum, administratie, een begeleidingsruimte, een bibliotheek, een microfilm kamer en een computerkamer.

Adres: Jl. HM Joni Nee. 51, Medan, Noord-Sumatra, Indonesië

Openingstijden: dinsdag-zondag (8:30-12:00 en 13:30-17:00)

Telefoon: (061) 732 2220, 736 6792

2. Rahmat Internationaal Natuurmuseum

Kent u Raline Shah? Nou, de vader van de mooie kunstenaar genaamd Dr. H. Rahmat Shah is de eigenaar van het Rahmat International Wildlife Museum, dat naar verluidt het eerste natuurmuseum in Zuidoost-Azië is en zelfs het meest complete ter wereld. dr. H. Rahmat Shah zelf staat bekend als zakenman en als professionele jager.

Het Rahmat International Wildlife Museum toont verschillende verbazingwekkende collecties dieren die legaal en legaal zijn bewaard (overleden uit verschillende dierenparken en dierentuinen, gelegaliseerde jachtproducten, legale aankopen uit verschillende landen, geschenken van vrienden) en donaties uit verschillende kringen).

Er zijn meer dan 5.000 dierencollecties in het Rahmat International Wildlife Museum uit verschillende plaatsen in de wereld. Naast de grote tentoonstellingsruimte is het museum ook uitgerust met andere faciliteiten, waaronder een bibliotheek, souvenirwinkel, café met audiovisueel over jacht op natuurbehoud, fotostudio met professionele fotografen en een polyvalente ruimte.

Adres: Jl. S. Parman Nr. 309, Medan, Noord-Sumatra, Indonesië

Openingstijden: Dagelijks (09:00-17:00)

Telefoon: (061) 4569964

3. China City-sitemuseum

Het China City Site Museum is een archeologische vindplaats die verschillende historische en culturele voorwerpen uit verschillende eeuwen toont. De Chinese stad zelf stond ooit bekend als een welvarende internationale handelshaven en werd bewoond door immigranten van het vasteland van China. Als handelscentrum wordt China natuurlijk door veel landen bezocht om handel te drijven. Daarom werden op deze culturele site veel voorwerpen gevonden die de belangrijkste handelsgoederen van die tijd werden, zoals keramiek uit Perzië en China, munten uit Sri Lanka en China en Boeddhabeelden uit Indië.

Helaas is de bruisende stad door verschillende aannames van de wereldkaart verdwenen. Volgens de legende die zich in de gemeenschap ontwikkelde, verdween de stad China als gevolg van vervloekingen en aanvallen uitgevoerd door het sint-jakobsschelpenleger. Terwijl anderen denken dat de stad China verloren is gegaan door de tsunami.

Adres: Jl. China City No.65, Paya Pasir Village, Medan Marelan District, Noord-Sumatra

Openingstijden: Dagelijks (08:00-17:00)

Telefoon: –

4. TNI-strijdmuseum

Welnu, dit museum in Medan toont verschillende collecties met betrekking tot onze TNI. Voordat het als museum fungeerde, werd het gebouw van het TNI Struggle Museum na de onafhankelijkheid van Indonesië gebruikt als kantoor van de Nederlandse verzekeringsmaatschappij, het Japanse hoofdkwartier, voor het Territorial Command Headquarters I en het Kodam I/BB Office.

Enkele van de collecties in het TNI Struggle Museum omvatten honderden wapens uit de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog, belangrijke documenten en diverse andere collecties over de geschiedenis van de Indonesische strijd. Een van de kostbare parels in het Medan TNI Struggle Museum is de bibliotheek. Hoewel de kamer vrij klein is, heeft de bibliotheek op de tweede verdieping een aantal collecties oude boeken die netjes zijn opgeborgen. Zulke kwaliteitsboeken mag je lezen.

Adres: Jl. KH. Zainul Arifin No.8, Centraal Petisah, Kec. Medan Petisah, Medan City, Noord-Sumatra

Openingstijden: maandag t/m vrijdag (08:00-15:30)

Telefoon: (061) 4556927

5. Tjong A Fie Mansion

Tjong A Fie is een ondernemer uit China die met succes een bedrijf heeft opgebouwd in Noord-Sumatra. Het huis van twee verdiepingen van Tjong A Fie, gelegen in het Kesawan-gebied, Medan, Noord-Sumatra, is nu omgebouwd tot een museum dat open is voor het publiek. Dit omdat dit gebouw zeer waardevol is, vooral op het gebied van cultuur.

Als een huis van de rijken, staat Tjong A Fie Mansion majestueus met Chinese, Europese, Maleisische en art-deco bouwstijlen. Het huis is gebouwd in 1895 en heeft 35 kamers rondom een ​​grote open binnenplaats in het centrum. Wat Tjong A Fie Mansion toont, zijn foto’s die de geschiedenis van Tjong A Fie’s leven vertellen. Er zijn ook schilderijen en meubels die door zijn familie worden gebruikt. Niet alleen dat, bezoekers kunnen tegelijkertijd ook meer te weten komen over de Maleis-Chinese cultuur.

Adres: Jl. Gen. Ahmad Yani No.105, Kesawan, Kec. West Medan, Medan City, Noord-Sumatra

Openingstijden: Dagelijks (09:00-17:00)

Telefoon: 0813-7516-0031

6. Sumatraans geldmuseum

Dit is een relatief nieuw museum omdat het pas op 2 mei 2017 werd ingehuldigd. Het Sumatran Money Museum is ook het eerste geldmuseum op Sumatra. De oprichter zelf is Saparudin Barus, een geldverzamelaar en geeft om de geschiedenis van Indonesisch geld.

Sommige van de geldverzamelingen die in het Sumatran Money Museum worden getoond, omvatten munten (goud en zilver) van verschillende sultanaten of koninkrijken in Indonesië, plantagepenningen uit verschillende regio’s in Sumatra, Oeang Republic of Indonesia Regional/Emergency of ORIDA in verschillende regio’s, en Oeang Republic van Indonesische drukmachines Tapanoeli (ORITA). Faciliteiten in het Sumatra Money Museum omvatten een bibliotheek, inspiratieruimte, discussiehoek, hal en souvenirwinkel.

Adres: Jl. Jeugd No.17, A U R, Kec. Medan Maimun, Medan City, Noord-Sumatra

Openingstijden: maandag-zaterdag (09:00-17:00), zondag (10:00-17:00)

Telefoon: 0852-7917-7579

7. Indonesisch plantagemuseum

Indonesië is een land vol met verschillende plantages, zoals thee en palmolie. Om het publiek nauwkeurige informatie te geven over de wereld van de plantages, werd het Indonesische Plantation Museum opgericht in de stad Medan, Noord-Sumatra. Het Indonesische Plantagemuseum is gevestigd in een gebouw met twee verdiepingen en toont een aantal tuincollecties en hun geschiedenis.

Dit museum geeft ook voorlichting aan het publiek over de geschiedenis van Indonesische plantages voor en na de onafhankelijkheid. En er zijn nog veel meer dingen die het Indonesische Plantagemuseum te bieden heeft.

Adres: Jl. Brigadegeneraal Katamso, Kp. Nieuw, wijk. Medan Maimun, Medan City, Noord-Sumatra

Openingstijden: maandag-vrijdag (08:30-16:00), zaterdag (08:30-15:30), zondag (10:00-14:30)

Telefoon: 0853-6196-8255

Wonderful Indonesia

Nou, dat zijn enkele van de musea in de stad Medan die erg interessant zijn om te bezoeken. Naast plezier kunnen musea bezoeken ons tegelijkertijd ook veel nieuwe en belangrijke kennis opleveren. Wil bezoek andere tours in Medan? Bekijk de lijst met aanbevelingen op de website van Wonderful Indonesia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *