Nambung Beach, Lombok Beach met prachtige watervallen

Wonderful Indonesia

Bron: Unsplash

 

Lombok Island staat altijd bekend als een mooie en verbluffende toeristische bestemming. Het strand kan veel toeristen hypnotiseren, dus ze aarzelen om naar huis te gaan en terug te keren naar hun dagelijkse routine. Een van de meest populaire stranden is Nambung Beach. Veel interessante informatie met betrekking tot het strand. Beginnend met buitenlandse, lokale tot binnenlandse toeristen, voelen ze zich geïnteresseerd om daar te stoppen.

 

Dit unieke strand was eigenlijk voor het eerst populair rond 2013. Sinds dat jaar zijn veel mensen begonnen met het ontdekken van de schoonheid ervan. Dankzij de hulp van sociale media werd dit strand beroemd en veranderde het in een steunpilaar met de kenmerken van een waterval. Hier is de volledige recensie!

 

De attracties van Nambung Beach

1. Mid-oceanische waterval

Niet elk strand in Indonesië heeft een waterval eromheen. Dit is de belangrijkste attractie en kenmerkend voor Nambung Beach. De waterval daar heeft vreemd water dat het anders maakt dan gewone watervallen. Niet zelden vragen toeristen zich af, hoe kan er een waterval zijn in het strand- of zeegebied.

 

Deze waterval kan ontstaan ​​door de golven die de rotsen raken. De grote golven zorgen ervoor dat het water over de rotsen en verder reikt. Hierdoor zal het water dat de rots heeft bereikt door de spleten naar beneden zakken, zodat het op een waterval lijkt. Hierdoor heeft deze waterval een zilte smaak, omdat hij uit de golven komt.

 

2. Uniek en interessant zand

Het is niet compleet om de schoonheid van het strand te bespreken zonder te praten over de toestand van de kust. Wanneer u dit strand bezoekt en op het zand stapt, voelt u een iets andere textuur. De korrelstructuur is vergelijkbaar met peper, waardoor het anders is dan andere stranden in Lombok. Het zand stoort echter niet.

 

U kunt nog steeds genieten van het gevoel uw sandalen uit te trekken en op het zand te lopen. Je kunt ook een zandhuis of andere zandcreaties bouwen. Ook al is het eenvoudig, het is erg leuk. Zeker als je met kinderen komt. Ze moeten echt genoten hebben van deze activiteit.

 

3. Grote golven

Het hoofdpersonage van Nambung Beach zijn de grote golven. Deze attractie lijkt ervoor te zorgen dat surfers er altijd hun tijd doorbrengen. Maar omdat de golven groot zijn, moet je voorzichtig zijn bij het zwemmen. Doe het gewoon op de oever waar de stroming rustiger is. Het is niet nodig om te ver te gaan, vooral voor degenen onder u die niet bekwaam zijn.

 

Voor degenen onder u die een hobby van duiken hebben, het kan nooit kwaad om te proberen duiken. Ondanks de grote golven heeft dit strand een constante en rustige stroming. Het is veilig genoeg voor jullie duikers om de schoonheid onder water te verkennen. Deze activiteit is ook een interessante activiteit die erg populair is bij toeristen.

 

4. Zeewierteelt

Nambung Beach wordt steeds aantrekkelijker omdat het wordt gebruikt als plek voor de zeewierteelt. Toeristen kunnen dichterbij komen om het zeewier duidelijker te zien. De beheerder zorgt goed voor de teeltlocatie, zodat het zeewier kan gedijen. Dit soort ervaringen vind je ook zeker niet op andere stranden.

 

Het bestaan ​​van deze kweeklocatie is ook voor kinderen een interessante leerplek. Zeewier direct vanaf het oppervlak zien is voor hen een unieke en interessante wetenschap. Als de tijd rijp is, kunt u kennismaken met de persoon die de teeltlocatie beheert en informatie met betrekking tot de methoden en technieken nader onderzoeken.

Adres en route naar locatie

Voor degenen onder u die geïnteresseerd zijn om naar Nambung Beach te komen, hoeft u zich geen zorgen te maken, want deze bestemming is zo beroemd dat bijna elke Lombok-burger ervan weet. De exacte locatie is in Pengantap, Buwun Mas Village, Sekotong District, West Lombok, West Nusa Tenggara. De reis die gemaakt moet worden vanuit Mataram is slechts ongeveer 2 uur.

 

Tijdens de reis passeert u verschillende andere toeristische bestemmingen, zoals Gili Sekotong, Gili Layar, Gili Nanggu en nog veel meer. In wezen, na aankomst op Gili Nanggu, vervolg je de reis totdat je Teluk Sapi bereikt. De reis die moet worden afgelegd is slechts ongeveer 21 kilometer. De toegang is erg goed, dus het zal geen problemen met het voertuig veroorzaken.

 

Interessante activiteiten om te doen op Nambung Beach

1. Wandelen op het strand

De eerste activiteit die u op Nambung Beach kunt doen, is rondlopen en genieten van de schoonheid van het strand. Hoewel eenvoudig, is deze activiteit zeer krachtig om stress te verlichten en jezelf veel rustiger te maken. Je kunt ook af en toe je voeten nat maken met golfwater, want dat zal zeker prettig aanvoelen. Zodat de schoenen niet nat worden, is het beter om ze gewoon uit te trekken en uit te doen.

 

Elke hoek van dit strand biedt een prachtig uitzicht met een ander gevoel. Je zult niet moe zijn om elke hoek te verkennen. De activiteiten hier zullen echter iets minder comfortabel zijn als ze overdag worden gedaan. Daarom is het beter om ‘s ochtends of’ s avonds te bezoeken als de zon niet te heet is.

 

2. Surfen op Nambung Beach

Eigenlijk is surfen een watersport die niet overal kan worden beoefend. Vereiste zee of strand met hoge golven en groot. Dit is belangrijk zodat de kracht om de surfplank te duwen echt sterk is. Op die manier kunnen surfers elke hoek van het strand vrijer en comfortabeler verkennen.

 

Net als bij zwemmen, moet je ook opwarmen en de aanbevolen kleding dragen. Dit is belangrijk omdat je te maken krijgt met grote golven. Probeer ook onder toezicht te surfen, vooral als je een beginner bent. Dit is belangrijk om alles veilig en onder controle te houden.

3. Leer zeewier kweken

Eerder werd al vermeld dat Nambung Beach een teeltlocatie is. Daarom kun je de kennis van cultivatie direct zien en absorberen. Je kunt hier ook diepere informatie over graven via lokale bewoners of mensen die dit strand beheren. De ervaring moet zeer gedenkwaardig zijn en niet gemakkelijk worden vergeten.

Faciliteiten beschikbaar op Nambung Beach

Eigenlijk zal een strand niet cool aanvoelen als de belangrijkste ondersteunende voorzieningen niet kunnen worden vervuld. Wat dat betreft hoef je je niet al te veel zorgen te maken. Er zijn veel herbergen en hotels rond het strand. Hierdoor kunt u als gast comfortabel verblijven en gebruik maken van de faciliteiten daar.

 

Ook over eten en drinken hoef je je geen zorgen te maken, want aan de kust zijn veel restaurants open. Het gepresenteerde menu is ook heel gevarieerd. Het bestaan ​​van dit restaurant is de meest favoriete plek van toeristen, omdat ze kunnen ontspannen en de schoonheid van het strand duidelijk kunnen zien.

Wonderful Indonesia

Dat is een beetje interessante informatie over Nambung Beach in West Lombok die je moet weten. Als je op reis gaat naar West Nusa Tenggara, vergeet dan niet hier langs te gaan. Uw ervaring daar zal een goede zijn, en de vakantie veel gedenkwaardiger maken. Het is jammer als u niet met uw gezin geniet van de toeristische mogelijkheden in de omgeving.

 

Wil je langskomen voor andere tours in Lombok? Zoek eerst naar aanbevelingen op de website van Wonderful Indonesia.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *